Bouwkundige keuring Maasbommel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Maasbommel laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Maasbommel.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Maasbommel checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maasbommel regelen

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Maasbommel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Maasbommel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Maasbommel (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €275 en €375. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door allerlei factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Maasbommel.

Type woningGrootteGemiddelde prijzen
Flatwoning97 m2280 – €315
Rijtjeshuis108 m2€340 – €380
Hoekhuis133 m2€425 – €430
2-onder-1 kap156 m2€455 – €495
Herenhuis192 m2€520 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maasbommel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Alphen, Heerewaarden, Dreumel, Bergharen en Hernen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maasbommel-6627

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Maasbommel analyseert een onpartijdige partij de potentiële woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Maasbommel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente West Maas en Waal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie