Bouwkundige keuring Kloosterburen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Kloosterburen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Kloosterburen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kloosterburen analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kloosterburen plannen

Heb je belang bij een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en de staat van de CV-ketel. Dan weet je welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Kloosterburen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kloosterburen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Kloosterburen en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar loop je hele woning door. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie tref je een samenvatting van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €340 en €465. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kloosterburen.

Type woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Etagewoning76 m2280 – €325
Rijtjeshuis107 m2€335 – €370
Hoekwoning150 m2€415 – €440
Geschakelde woning155 m2€470 – €490
Villa199 m2€515 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kloosterburen die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Lauwersoog, Vierhuizen, Zoutkamp, Houwerzijl en Ulrum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kloosterburen-9977

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Kloosterburen bekijkt een onpartijdige ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kloosterburen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Het Hogeland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie