Bouwkundige keuring Zijldijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zijldijk inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen, de kosten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Zijldijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Zijldijk checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de fundering en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zijldijk afspreken

Behoefte aan duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Zijldijk.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zijldijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Zijldijk (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Daarbij vind je daar een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €315 en €370. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zijldijk.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Flatwoning82 m2280 – €330
Rijwoning103 m2€355 – €385
Hoekwoning132 m2€410 – €430
Geschakelde woning153 m2€475 – €490
Landhuis187 m2€510 – €555
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zijldijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oldenzijl, Oosternieland, Oudeschip, Roodeschool en Uithuizermeeden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zijldijk-9987

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Zijldijk controleert een neutrale ingenieur de potentiële woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zijldijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Loppersum maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie