Bouwkundige keuring Wissenkerke

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wissenkerke inplannen is dan zeer verstandig. Zo zal je veel inzicht krijgen over de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Wissenkerke.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Wissenkerke controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wissenkerke plannen

Wil jij meteen een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wissenkerke.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wissenkerke

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Wissenkerke (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €405. Het kostenplaatje is afhankelijk van diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wissenkerke.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Bovenwoning85 m2€275 – €325
Tussenwoning118 m2€360 – €375
Kopwoning125 m2€420 – €430
Geschakelde woning166 m2€450 – €500
Vrijstaand186 m2€530 – €545
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wissenkerke die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Colijnsplaat, Kats, Kortgene, Kloetinge en Wilhelminadorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wissenkerke-4491

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Wissenkerke onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Wissenkerke). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Noord-Beveland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie