Bouwkundige keuring Onderdendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Onderdendam inplannen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site lees je meer alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Onderdendam.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Onderdendam checkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het stucwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Onderdendam inplannen

Heel snel een analyse van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie. Tevens heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Onderdendam.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Onderdendam

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Onderdendam (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €460. De prijs wordt bepaald door een aantal aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van belang door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het schema hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Onderdendam.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning78 m2290 – €315
Tussenwoning122 m2€360 – €390
Hoekwoning128 m2€400 – €440
2-onder-1 kap155 m2€470 – €480
Vrijstaand199 m2€515 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Onderdendam die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Saaxumhuizen, Den Andel, Rasquert, Tinallinge en Baflo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-onderdendam-9959

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Onderdendam bekijkt een onpartijdige deskundige het huis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Onderdendam). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Het Hogeland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie