Bouwkundige keuring Willemstad

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Willemstad regelen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder lees je meer alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Willemstad.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Willemstad checkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Willemstad laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Willemstad.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Willemstad

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Willemstad en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar loop je hele woning door. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een indicatie van de kosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €475. De prijs wordt bepaald door meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Willemstad.

Soort woningGroottePrijsindicatie
Appartementje96 m2€295 – €330
Tussenwoning108 m2€360 – €365
Hoekwoning136 m2€425 – €430
Twee onder één kap162 m2€470 – €485
Herenhuis194 m2€530 – €540
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Willemstad die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Oudemolen, Heijningen, Fijnaart, Klundert en Langeweg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-willemstad-4797

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Willemstad checkt een neutrale deskundige het verblijf. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Willemstad). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Moerdijk loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie