Bouwkundige keuring Nederasselt

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Nederasselt uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Nederasselt.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nederasselt checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het stucwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nederasselt plannen

Heel snel een analyse van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan de meterkast en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Nederasselt.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel informatie vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Nederasselt

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nederasselt (en de regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De expert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €370. De totaalprijs hangt af van verschillendeonderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nederasselt.

Type huis OppervlakteGemiddelde kosten
Studio89 m2280 – €305
Rijwoning116 m2€340 – €375
Hoekpand125 m2€405 – €445
2-onder-1 kap165 m2€475 – €485
Villa178 m2€530 – €540
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nederasselt die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Overasselt, Niftrik, Ven-Zelderheide, Heijen en Milsbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nederasselt-6612

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Nederasselt analyseert een onpartijdige ingenieur het gebouw. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Nederasselt). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Heumen loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie