Bouwkundige keuring Driebergen-Rijsenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Driebergen-Rijsenburg inplannen is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Driebergen-Rijsenburg.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Driebergen-Rijsenburg analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Driebergen-Rijsenburg regelen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en of er asbest aanwezig is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Driebergen-Rijsenburg.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Driebergen-Rijsenburg

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Driebergen-Rijsenburg (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de inspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je daar een kostenberekening om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €480. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de onderstaande tabel delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Driebergen-Rijsenburg.

Type woningGroottePrijsberekening
Bovenwoning95 m2280 – €310
Rijtjeshuis105 m2€340 – €385
Hoekhuis130 m2€410 – €445
Twee onder één kap161 m2€470 – €505
Landhuis199 m2€530 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Driebergen-Rijsenburg die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Overberg, Amerongen, Leersum, Maarsbergen en Maarn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-driebergen-rijsenburg-3971

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Driebergen-Rijsenburg analyseert een onpartijdige partij de woning. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Driebergen-Rijsenburg). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie