Bouwkundige keuring Wijnaldum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wijnaldum uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wijnaldum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wijnaldum benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de dakbedekking en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijnaldum plannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de riolering en of er houtrot is. Tevens achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Wijnaldum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wijnaldum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wijnaldum (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €390. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het schema hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wijnaldum.

Soort huisAantal m2Geschatte kosten
Appartementje100 m2275 – €310
Rijtjeshuis111 m2€340 – €390
Hoekwoning144 m2€405 – €440
Geschakelde woning158 m2€460 – €490
Vrijstaand175 m2€525 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijnaldum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Pietersbierum, Sexbierum, Oosterbierum, Klooster Lidlum en Firdgum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijnaldum-8857

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Wijnaldum controleert een neutrale deskundige het woonhuis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wijnaldum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Harlingen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie