Bouwkundige keuring Vlijmen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vlijmen inplannen is dan vaak geen gek idee. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Vlijmen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Vlijmen analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vlijmen regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Vlijmen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Vlijmen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Vlijmen (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op het onderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een kostenoverzicht om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €315 en €375. De totaalprijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vlijmen.

Type woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Studio83 m2300 – €320
Tussenwoning119 m2€345 – €385
Hoekpand125 m2€405 – €445
Geschakelde woning163 m2€450 – €490
Vrijstaand193 m2€525 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vlijmen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Rosmalen, De Moer, Kaatsheuvel, Waspik en Raamsdonk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vlijmen-5251

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Vlijmen bekijkt een neutrale partij het woonhuis. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woning dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Vlijmen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Heusden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie