Bouwkundige keuring Kinnum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kinnum laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Kinnum.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Kinnum onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kinnum uitvoeren

Op korte termijn meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kinnum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Kinnum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kinnum (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat een lijst met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €420. De totaalprijs bestaat uit meerdere onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Kinnum.

Soort woningAantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning75 m2295 – €330
Tussenwoning123 m2€360 – €365
Hoekpand129 m2€425 – €440
Twee onder één kap159 m2€470 – €500
Landhuis176 m2€520 – €545
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kinnum die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Baaiduinen, Kaard, Hee, West-Terschelling en Midlum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kinnum-8885

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Kinnum analyseert een objectieve partij het woonobject. Slim, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woning dat je wilt verkopen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Kinnum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Terschelling loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie