Bouwkundige keuring Panningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Panningen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Panningen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Panningen benadert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Panningen laten uitvoeren

Heel snel inzicht in de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Panningen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Panningen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Panningen (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De expert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €485. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Panningen.

Type huis OppervlakteGeschatte prijzen
Appartement81 m2285 – €330
Rijtjeshuis115 m2€360 – €370
Kopwoning135 m2€420 – €450
Geschakelde woning171 m2€465 – €485
Herenhuis178 m2€530 – €535
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Panningen die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Evertsoord, Kronenberg, Sevenum, Lottum en Grubbenvorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-panningen-5981

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Panningen bekijkt een onafhankelijk deskundige het huis. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om kopers goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Panningen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Peel en Maas wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie