Bouwkundige keuring Winterswijk Ratum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Winterswijk Ratum laten doen is heel erg verstandig. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Winterswijk Ratum.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Winterswijk Ratum benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winterswijk Ratum uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is. Tevens weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Winterswijk Ratum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Winterswijk Ratum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Winterswijk Ratum (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een overzicht met de kosten om de woning in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €465. De totale prijs is gebaseerd op een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Winterswijk Ratum.

WoonobjectGrootteGemiddelde prijzen
Appartement78 m2280 – €310
Rijtjeshuis107 m2€355 – €375
Hoekhuis142 m2€420 – €430
Geschakelde woning157 m2€460 – €490
Herenhuis195 m2€510 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winterswijk Ratum die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Winterswijk Huppel, Winterswijk Meddo, De Heurne, Dinxperlo en Breedenbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winterswijk-ratum-7106

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Winterswijk Ratum bekijkt een objectieve partij de woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Winterswijk Ratum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Winterswijk doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie