Bouwkundige keuring Hillegom

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Hillegom laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Hillegom.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hillegom controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hillegom plannen

Wil jij meteen een inspectie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hillegom.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hillegom

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hillegom (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag vind je een overzicht van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je in het rapport een kostenoverzicht om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €495. De totaalprijs bestaat uit diverse variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hillegom.

Type woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning76 m2285 – €310
Tussenwoning116 m2€345 – €375
Hoekpand137 m2€415 – €450
2-onder-1 kap164 m2€470 – €500
Herenhuis192 m2€520 – €560
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hillegom die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lisse, Haarlemmermeer, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hillegom-2180

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Hillegom bekijkt een onpartijdige expert de woning. Verstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hillegom). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Hillegom wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie