Bouwkundige keuring Warfstermolen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Warfstermolen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder tref je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Warfstermolen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Warfstermolen analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Warfstermolen regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de algehele staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Warfstermolen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Warfstermolen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Warfstermolen (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De expert loopt alles na maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €395. De prijs is afhankelijk van verschillendevariabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed in verband met de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Warfstermolen.

Type woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartement99 m2275 – €310
Tussenwoning118 m2€335 – €370
Hoekwoning127 m2€405 – €450
Geschakelde woning162 m2€470 – €480
Landhuis180 m2€510 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Warfstermolen die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Burum, Visvliet, Pieterzijl, Grijpskerk en Niezijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-warfstermolen-9852

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Warfstermolen analyseert een onpartijdige expert het verblijf. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren als je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Warfstermolen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie