Bouwkundige keuring Vuren

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vuren laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen, de tarieven en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Vuren.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Vuren benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vuren laten uitvoeren

Direct inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Vuren.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook handige gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Vuren

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Vuren en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je in het rapport een kostenberekening om het verblijf in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €425. De totaalprijs is gebaseerd op een aantal onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Vuren.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijzen
Studio75 m2280 – €325
Rijwoning113 m2€355 – €365
Hoekhuis147 m2€405 – €430
2-onder-1 kap168 m2€450 – €485
Villa177 m2€530 – €560
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vuren die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Dalem, Spijk, Schelluinen, Buurmalsen en Tricht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vuren-4214

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Vuren controleert een objectieve specialist het huis. Handig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld zodra jij interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Vuren). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente West Betuwe loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie