Bouwkundige keuring Nieuw-Beijerland

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuw-Beijerland inplannen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuw-Beijerland.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nieuw-Beijerland benadert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw-Beijerland plannen

Direct een indicatie van de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Ook weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nieuw-Beijerland.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nieuw-Beijerland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuw-Beijerland (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en schroeft niets open. Hij of zij kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je hier een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €410. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw-Beijerland.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio90 m2295 – €305
Rijwoning122 m2€350 – €380
Hoekhuis138 m2€425 – €430
2-onder-1 kap157 m2€460 – €490
Landhuis185 m2€510 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw-Beijerland die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Oud-Beijerland, Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat en Achthuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-beijerland-3264

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Nieuw-Beijerland analyseert een onpartijdige expert het verblijf. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuw-Beijerland). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hoeksche Waard loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie