Bouwkundige keuring Achthuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Achthuizen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bieden wij aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Achthuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Achthuizen benadert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Achthuizen inplannen

Direct een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Achthuizen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Achthuizen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Achthuizen en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niets en schroeft niets open. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een kostenindicatie om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €455. Het kostenplaatje hangt af van verschillende punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de regio heeft invloed in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het schema hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Achthuizen.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde tarief
Etagewoning80 m2290 – €330
Rijwoning109 m2€335 – €385
Hoekhuis134 m2€410 – €440
Twee onder één kap161 m2€450 – €505
Landhuis189 m2€530 – €540
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Achthuizen die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Herkingen en Melissant.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-achthuizen-3256

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Achthuizen onderzoekt een onpartijdige partij het woonobject. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Achthuizen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie