Bouwkundige keuring Breezand

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Breezand uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website tref je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Breezand.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Breezand controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Breezand inplannen

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de kozijnen en en of er lekkages zijn. Zo kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Breezand.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook handige gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Breezand

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Breezand (en de regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een tariefoverzicht om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €485. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Breezand.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning99 m2280 – €315
Rijwoning111 m2€345 – €390
Kopwoning136 m2€420 – €430
Geschakelde woning166 m2€475 – €505
Landhuis198 m2€520 – €540
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Breezand die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Anna Paulowna, Callantsoog, Oudesluis, t Zand en Petten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-breezand-1764

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Breezand bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Breezand). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hollands Kroon loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie