Bouwkundige keuring Kerkwerve

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Kerkwerve laten doen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina kan je aan de slag met informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Kerkwerve.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kerkwerve onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kerkwerve plannen

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Kerkwerve.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook aanvullende uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Kerkwerve

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kerkwerve (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €460. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kerkwerve.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde onkosten
Bovenwoning96 m2€290 – €320
Tussenwoning110 m2€335 – €365
Kopwoning133 m2€410 – €440
Twee onder één kap163 m2€450 – €480
Landhuis195 m2€520 – €550
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kerkwerve die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Brouwershaven, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Zonnemaire en Dreischor.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kerkwerve-4321

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Kerkwerve controleert een neutrale deskundige het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je wilt verkopen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Kerkwerve). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Schouwen-Duiveland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie