Bouwkundige keuring Lutjewinkel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lutjewinkel laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen, de kosten en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Lutjewinkel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Lutjewinkel analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere het stucwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lutjewinkel laten uitvoeren

Direct een analyse van de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en de staat van de elektrische installatie. Tevens heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Lutjewinkel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lutjewinkel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Lutjewinkel (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niets en schroeft niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €415. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de bijgaande tabel delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Lutjewinkel.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Etagewoning77 m2295 – €320
Rijtjeshuis125 m2€335 – €375
Kopwoning136 m2€415 – €435
2-onder-1 kap152 m2€455 – €480
Herenhuis181 m2€520 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lutjewinkel die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Winkel, Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lutjewinkel-1732

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Lutjewinkel analyseert een onafhankelijk specialist het woonhuis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Lutjewinkel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hollands Kroon loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie