Bouwkundige keuring Winkel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Winkel uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bieden wij alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Winkel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Winkel bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het schilderwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winkel regelen

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloeren en en of er asbest aanwezig is. Dan heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Winkel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker vind je ook meer gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Winkel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Winkel en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De specialist gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport vind je een overzicht van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je daar een overzicht met de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €495. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Winkel.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Studio100 m2285 – €305
Tussenwoning116 m2€340 – €370
Hoekwoning144 m2€405 – €450
Geschakelde woning173 m2€470 – €495
Villa192 m2€530 – €535
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winkel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk en Aartswoud.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winkel-1731

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Winkel onderzoekt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een pand die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Winkel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Hollands Kroon maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie