Bouwkundige keuring Zuid-Scharwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zuid-Scharwoude regelen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder tref je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Zuid-Scharwoude.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zuid-Scharwoude controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de meterkast en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuid-Scharwoude inplannen

Direct een indicatie van de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Zuid-Scharwoude.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zuid-Scharwoude

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zuid-Scharwoude (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je in het rapport een kostenindicatie om het huis in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €440. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zuid-Scharwoude.

Type huis OppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning75 m2€275 – €310
Rijtjeshuis100 m2€360 – €370
Hoekpand134 m2€425 – €445
2-onder-1 kap152 m2€465 – €480
Villa186 m2€505 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuid-Scharwoude die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Broek op Langedijk, Aartswoud, Hoogwoud, Spanbroek en Obdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuid-scharwoude-1722

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Zuid-Scharwoude analyseert een onpartijdige partij het huis. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld zodra jij actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Zuid-Scharwoude). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Langedijk loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie