Bouwkundige keuring Noord-Scharwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Noord-Scharwoude inplannen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite bieden wij nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Noord-Scharwoude.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Noord-Scharwoude onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noord-Scharwoude plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Noord-Scharwoude.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Noord-Scharwoude

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Noord-Scharwoude (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De specialist beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat de conclusie van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens bekijk je hier een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €420. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Noord-Scharwoude.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje94 m2280 – €305
Tussenwoning112 m2€345 – €370
Hoekhuis138 m2€405 – €430
Twee onder één kap161 m2€455 – €490
Landhuis175 m2€530 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Noord-Scharwoude die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, Aartswoud, Hoogwoud en Spanbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noord-scharwoude-1723

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Noord-Scharwoude checkt een objectieve specialist het verblijf. Slim, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Noord-Scharwoude). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Langedijk loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie