Bouwkundige keuring Miedum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Miedum uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Miedum.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Miedum benadert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Miedum inplannen

Behoefte aan een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en de staat van de isolatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Miedum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Miedum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Miedum (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin staat de conclusie van de bevindingen en eventuele gebreken. Daarbij staat in het document een overzicht met de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €470. Het kostenplaatje bestaat uit diverse variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Miedum.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Appartementje99 m2285 – €310
Tussenwoning102 m2€335 – €370
Hoekpand125 m2€425 – €450
2-onder-1 kap153 m2€475 – €495
Vrijstaand176 m2€510 – €545
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Miedum die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lekkum, St.-Jacobiparochie, Oudebildtzijl, Vrouwenparochie en St.-Annaparochie.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-miedum-9082

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Miedum bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Handig, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woning dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Miedum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Leeuwarden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie