Bouwkundige keuring Oudkarspel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oudkarspel inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie bieden wij informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Oudkarspel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oudkarspel onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudkarspel inplannen

Wil je snel een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie. Hiermee kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Oudkarspel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oudkarspel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oudkarspel (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd staat in het document een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €270 en €430. De totale prijs wordt bepaald door meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oudkarspel.

Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Appartementje79 m2285 – €325
Tussenwoning101 m2€355 – €370
Hoekhuis145 m2€405 – €450
Twee onder één kap150 m2€475 – €490
Herenhuis184 m2€510 – €535
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudkarspel die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, Aartswoud en Hoogwoud.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudkarspel-1724

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oudkarspel bekijkt een onafhankelijk specialist het gebouw. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oudkarspel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Langedijk wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie