Bouwkundige keuring Noordscheschut

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Noordscheschut laten doen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Noordscheschut.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Noordscheschut bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordscheschut plannen

Heel snel een analyse van de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en de staat van de elektrische installatie. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Noordscheschut.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Noordscheschut

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Noordscheschut (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenindicatie om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €485. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het onderstaand overzicht vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Noordscheschut.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijs
Studio86 m2280 – €330
Rijtjeshuis117 m2€335 – €365
Hoekwoning144 m2€410 – €440
Twee onder één kap165 m2€455 – €480
Herenhuis200 m2€520 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordscheschut die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Nieuweroord, Roswinkel, Zwartemeer, Klazienaveen en Klazienaveen-Noord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordscheschut-7914

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Noordscheschut checkt een objectieve specialist de potentiële woning. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren op het moment dat je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Noordscheschut). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hoogeveen loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie