Bouwkundige keuring Oude Pekela

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oude Pekela inplannen is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oude Pekela.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Oude Pekela bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oude Pekela plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is. Hiermee weet je wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Oude Pekela.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oude Pekela

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oude Pekela (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je hier een overzicht met de kosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €380. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oude Pekela.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsindicatie
Studio93 m2290 – €315
Tussenwoning124 m2€360 – €375
Kopwoning135 m2€405 – €440
2-onder-1 kap175 m2€450 – €480
Villa196 m2€510 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oude Pekela die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuwe Pekela, Eexterveenschekanaal, Eexterveen, Nieuw Annerveen en Spijkerboor.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oude-pekela-9665

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Oude Pekela checkt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Oude Pekela). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Pekela wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie