Bouwkundige keuring Nieuweroord

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuweroord inplannen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Nieuweroord.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nieuweroord analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuweroord regelen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie. Daarbij weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nieuweroord.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nieuweroord

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuweroord (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een kostenoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €285 en €480. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nieuweroord.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Studio91 m2300 – €320
Tussenwoning114 m2€350 – €380
Kopwoning149 m2€420 – €440
Geschakelde woning151 m2€455 – €500
Herenhuis193 m2€520 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nieuweroord die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Roswinkel, Zwartemeer, Klazienaveen, Klazienaveen-Noord en Erica.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuweroord-7911

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Nieuweroord analyseert een onpartijdige deskundige het woonhuis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Nieuweroord). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hoogeveen loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De expert kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie