Bouwkundige keuring Klazienaveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Klazienaveen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform tref je uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Klazienaveen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Klazienaveen onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Klazienaveen laten uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en of er sprake is van lekkages. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Klazienaveen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Klazienaveen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Klazienaveen (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien staat in het document een kostenberekening om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen rond de €295 en €495. De totaalprijs hangt af van allerlei onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Klazienaveen.

Type huis Aantal m2Prijsberekening
Studio90 m2€300 – €310
Rijtjeshuis103 m2€335 – €365
Hoekpand132 m2€425 – €430
Geschakelde woning153 m2€475 – €500
Herenhuis183 m2€525 – €545
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Klazienaveen die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Klazienaveen-Noord, Erica, Nieuw-Dordrecht, Barger-Compascuum en Emmer-Compascuum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-klazienaveen-7891

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Klazienaveen bekijkt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Klazienaveen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Emmen loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie