Bouwkundige keuring Roswinkel

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Roswinkel laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Roswinkel.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Roswinkel inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de plafonds en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Roswinkel afspreken

Heel snel een analyse van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Roswinkel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Roswinkel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Roswinkel (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Tevens staat in het document een overzicht met de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €475. De totale prijs bestaat uit verschillende factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Roswinkel.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Etagewoning85 m2285 – €310
Rijwoning110 m2€355 – €380
Kopwoning128 m2€410 – €435
Geschakelde woning160 m2€450 – €480
Herenhuis182 m2€530 – €555
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Roswinkel die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Zwartemeer, Klazienaveen, Klazienaveen-Noord, Erica en Nieuw-Dordrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-roswinkel-7895

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Roswinkel bekijkt een neutrale partij de woning. Verstandig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een huis dat je wilt verkopen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Roswinkel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Emmen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie