Bouwkundige keuring Zwartemeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Zwartemeer laten doen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform bekijk je nuttige info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Zwartemeer.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zwartemeer bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwartemeer laten uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de vloeren en en de staat van de CV-ketel. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zwartemeer.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website vind je ook meer gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zwartemeer

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zwartemeer en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €285 en €465. Het kostenplaatje hangt af van meerdere punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zwartemeer.

Soort huisAantal m2Gemiddelde kosten
Bovenwoning98 m2295 – €305
Rijtjeshuis120 m2€350 – €380
Kopwoning143 m2€420 – €430
2-onder-1 kap154 m2€470 – €505
Vrijstaand195 m2€515 – €540
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zwartemeer die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Klazienaveen, Klazienaveen-Noord, Erica, Nieuw-Dordrecht en Barger-Compascuum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwartemeer-7894

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Zwartemeer onderzoekt een onafhankelijk specialist de potentiële woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant als je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Zwartemeer). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Emmen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De deskundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie