Bouwkundige keuring Wognum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Wognum uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je informatie over de verschillende keuringen, de kosten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Wognum.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wognum bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wognum inplannen

Direct een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan het dak, pannen, dakbeschot en en of er lekkages zijn. Dan kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wognum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wognum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wognum (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het object in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €440. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wognum.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning75 m2295 – €310
Rijtjeshuis104 m2€360 – €365
Hoekhuis142 m2€400 – €435
2-onder-1 kap156 m2€465 – €505
Villa196 m2€520 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wognum die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost, Midwoud, Oostwoud en Twisk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wognum-1687

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Wognum bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wognum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Medemblik wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie