Bouwkundige keuring Broekhuizenvorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Broekhuizenvorst regelen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Broekhuizenvorst.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Broekhuizenvorst benadert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Broekhuizenvorst inplannen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de staat van de CV-ketel. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Broekhuizenvorst.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Broekhuizenvorst

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Broekhuizenvorst (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarbij vind je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €435. De totale prijs wordt bepaald door diverse aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Broekhuizenvorst.

Type woningAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning78 m2290 – €330
Tussenwoning112 m2€345 – €385
Hoekwoning133 m2€415 – €430
Geschakelde woning171 m2€470 – €480
Villa194 m2€530 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Broekhuizenvorst die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Swolgen, Tienray, Meerlo, Blitterswijck en Geijsteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-broekhuizenvorst-5871

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Broekhuizenvorst onderzoekt een neutrale partij het woonobject. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Broekhuizenvorst). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Horst aan de Maas loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie