Bouwkundige keuring Swolgen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Swolgen uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Swolgen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Swolgen inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Swolgen uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en of er lekkages zijn. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Swolgen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Swolgen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Swolgen (regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De specialist gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €445. De prijs bestaat uit verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Swolgen.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning81 m2280 – €305
Tussenwoning125 m2€345 – €390
Kopwoning134 m2€420 – €435
Twee onder één kap158 m2€465 – €495
Vrijstaand186 m2€510 – €550
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Swolgen die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Tienray, Meerlo, Blitterswijck, Geijsteren en Wanssum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-swolgen-5866

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Swolgen onderzoekt een objectieve ingenieur het huis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht kopers te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Swolgen). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Horst aan de Maas bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie