Bouwkundige keuring Sinderen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Sinderen regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bieden wij aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Sinderen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Sinderen analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het stucwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sinderen inplannen

Heel snel meer info over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en de staat van de CV-ketel. Zo achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Sinderen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sinderen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Sinderen (regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €275 en €490. De prijs is afhankelijk van allerlei facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Sinderen.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Appartement84 m2275 – €320
Rijwoning114 m2€360 – €370
Hoekhuis138 m2€400 – €435
Geschakelde woning169 m2€450 – €490
Landhuis200 m2€515 – €560
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sinderen die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Silvolde, Terborg, Heelweg, Westendorp en Varsseveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sinderen-7065

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Sinderen bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject dat je wilt verkopen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Sinderen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Oude IJsselstreek loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie