Bouwkundige keuring Toldijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Toldijk regelen is dan zeer verstandig. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Toldijk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Toldijk analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Toldijk afspreken

Heel snel duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages. Dan kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Toldijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook handige gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Toldijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Toldijk (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €275 en €385. De prijs is gebaseerd op diverse variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Toldijk.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio78 m2280 – €305
Tussenwoning112 m2€340 – €380
Hoekpand128 m2€425 – €430
Geschakelde woning166 m2€475 – €500
Landhuis199 m2€530 – €535
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Toldijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Bronkhorst, Olburgen, Rha, Baak en Steenderen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-toldijk-7227

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Toldijk controleert een onafhankelijk ingenieur het verblijf. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Toldijk). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Bronckhorst wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De specialist noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie