Bouwkundige keuring Sevenum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sevenum regelen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite lees je meer praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Sevenum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Sevenum controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sevenum inplannen

Wil jij meteen een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan weet je wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Sevenum.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Sevenum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Sevenum (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenberekening om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €300 en €420. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Sevenum.

Soort woningGroottePrijsberekening
Flatwoning90 m2280 – €305
Rijtjeshuis117 m2€340 – €375
Kopwoning148 m2€420 – €440
Twee onder één kap166 m2€455 – €500
Vrijstaand200 m2€520 – €535
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sevenum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Lottum, Grubbenvorst, America, Meterik en Hegelsom.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sevenum-5975

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Sevenum bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld als je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Sevenum). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Horst aan de Maas wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie