Bouwkundige keuring Grubbenvorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Grubbenvorst laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij uitgebreide info over de verschillende keuringen, de kosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Grubbenvorst.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Grubbenvorst inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grubbenvorst uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en en de toepassingen van isolatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Grubbenvorst.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Grubbenvorst

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Grubbenvorst (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de keuring vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €425. Het prijskaartje bestaat uit een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Grubbenvorst.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning89 m2290 – €325
Rijtjeshuis115 m2€340 – €385
Kopwoning141 m2€425 – €445
2-onder-1 kap172 m2€450 – €480
Villa193 m2€520 – €555
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Grubbenvorst die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in America, Meterik, Hegelsom, Melderslo en Horst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grubbenvorst-5971

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Grubbenvorst onderzoekt een neutrale specialist het woonobject. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Grubbenvorst). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Horst aan de Maas wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie