Bouwkundige keuring America

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in America laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform bekijk je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in America.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in America bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in America laten uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en en de staat van de elektrische installatie. Dan weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in America.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook handige informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in America

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in America en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je hier een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €320 en €460. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in America.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Bovenwoning79 m2€295 – €310
Tussenwoning122 m2€335 – €380
Hoekhuis143 m2€405 – €435
2-onder-1 kap163 m2€470 – €495
Herenhuis184 m2€520 – €540
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in America die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Meterik, Hegelsom, Melderslo, Horst en Reuver.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-america-5966

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in America bekijkt een neutrale ingenieur de potentiële woning. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in America). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Horst aan de Maas loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het woonobject. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie