Bouwkundige keuring Bergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Bergen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Bergen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Bergen checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bergen inplannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en of er lekkages zijn. Ook weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Bergen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook handige uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bergen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Bergen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je hier een kostenoverzicht om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €415. Het kostenplaatje bestaat uit verschillende facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bergen.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning96 m2285 – €310
Tussenwoning108 m2€360 – €375
Hoekpand133 m2€410 – €440
2-onder-1 kap165 m2€465 – €485
Herenhuis194 m2€505 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bergen die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Driehuizen, Zuidschermer, Grootschermer, Oterleek en Stompetoren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bergen-1861

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Bergen controleert een onpartijdige deskundige het verblijf. Verstandig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Bergen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Bergen Noord-Holland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie