Bouwkundige keuring Tjerkwerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Tjerkwerd laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Tjerkwerd.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Tjerkwerd analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tjerkwerd laten uitvoeren

Wil je snel een analyse van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen, het schilderwerk en de toepassingen van isolatie. Hiermee achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Tjerkwerd.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Tjerkwerd

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Tjerkwerd en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een kostenoverzicht om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €450. De prijs hangt af van een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Tjerkwerd.

Type woningGroottePrijsindicatie
Bovenwoning96 m2285 – €330
Rijwoning117 m2€355 – €380
Hoekpand127 m2€405 – €450
2-onder-1 kap150 m2€475 – €505
Vrijstaand199 m2€520 – €535
Schema met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tjerkwerd die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Dedgum, Parrega, Hieslum, Ferwoude en Exmorra.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tjerkwerd-8765

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Tjerkwerd bekijkt een neutrale specialist de woning. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de kopende partij gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Tjerkwerd). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van de woning. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie