Bouwkundige keuring Hegelsom

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hegelsom uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hegelsom.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Hegelsom analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hegelsom afspreken

Behoefte aan een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en de staat van de isolatie. Dan kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hegelsom.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hegelsom

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hegelsom (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij staat in het document een tariefoverzicht om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €395. De totaalprijs hangt af van een aantal aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hegelsom.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning94 m2280 – €315
Rijwoning121 m2€355 – €380
Hoekpand141 m2€400 – €440
Geschakelde woning160 m2€450 – €485
Vrijstaand180 m2€530 – €555
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hegelsom die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Melderslo, Horst, Reuver, Belfeld en Arcen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hegelsom-5963

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Hegelsom controleert een objectieve ingenieur de woning. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hegelsom). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Horst aan de Maas wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie