Bouwkundige keuring Odijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Odijk laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Odijk.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Odijk checkt het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier weet je alles over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Odijk plannen

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Odijk.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Odijk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Odijk (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je hier een overzicht met de kosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €410. Het prijskaartje hangt af van meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de regio heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Odijk.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning85 m2295 – €310
Rijtjeshuis114 m2€340 – €375
Kopwoning130 m2€405 – €430
2-onder-1 kap154 m2€475 – €485
Villa177 m2€530 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Odijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Driebergen-Rijsenburg, Overberg, Amerongen, Leersum en Maarsbergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-odijk-3984

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Odijk checkt een onpartijdige expert het huis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Odijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Bunnik wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. De expert kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie