Bouwkundige keuring Kuitaart

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Kuitaart laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen, de onkosten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Kuitaart.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kuitaart controleert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een idee van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kuitaart plannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de technische kwaliteit een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en de staat van de isolatie. Dan weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Kuitaart.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook handige toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Kuitaart

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Kuitaart (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een overzicht met de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €350 en €395. De totale prijs bestaat uit allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van belang door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Kuitaart.

Type huis GroottePrijsberekening
Flatwoning95 m2280 – €320
Rijtjeshuis111 m2€335 – €375
Hoekhuis140 m2€415 – €450
Twee onder één kap162 m2€460 – €485
Landhuis193 m2€520 – €540
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kuitaart die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Terhole, Vogelwaarde, Koewacht, Overslag en Zuiddorpe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kuitaart-4584

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Kuitaart bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kuitaart). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hulst loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie