Bouwkundige keuring Terhole

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Terhole uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Terhole.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Terhole inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Terhole regelen

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Terhole.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Terhole

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Terhole en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je in het rapport een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €415. De prijs is afhankelijk van meerdere onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Terhole.

Soort huisWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning87 m2275 – €305
Tussenwoning101 m2€340 – €385
Hoekhuis137 m2€410 – €450
2-onder-1 kap151 m2€470 – €480
Villa178 m2€530 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Terhole die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Vogelwaarde, Koewacht, Overslag, Zuiddorpe en Axel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-terhole-4583

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Terhole analyseert een neutrale deskundige de woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Terhole). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Hulst wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie