Bouwkundige keuring Vogelwaarde

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Vogelwaarde uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bekijk je informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Vogelwaarde.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Vogelwaarde inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vogelwaarde inplannen

Wil jij meteen een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Vogelwaarde.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Vogelwaarde

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vogelwaarde (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien bekijk je hier een kostenoverzicht om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €280 en €495. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Vogelwaarde.

Soort woningOppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning79 m2€300 – €310
Rijtjeshuis114 m2€345 – €375
Hoekwoning137 m2€425 – €430
Geschakelde woning151 m2€455 – €490
Villa187 m2€530 – €535
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vogelwaarde die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Koewacht, Overslag, Zuiddorpe, Axel en Graauw.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vogelwaarde-4581

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Vogelwaarde analyseert een neutrale deskundige de woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld als je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Vogelwaarde). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Hulst loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie