Bouwkundige keuring Hulst

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Hulst laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site lees je meer nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Hulst.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hulst onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het schilderwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hulst laten uitvoeren

Direct een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hulst.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook handige gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hulst

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hulst (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €320 en €490. De prijs bestaat uit meerdere punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de regio beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hulst.

Type woningOppervlakteGeschatte kosten
Studio100 m2285 – €330
Rijtjeshuis114 m2€335 – €365
Hoekhuis133 m2€400 – €430
Twee onder één kap167 m2€465 – €495
Herenhuis176 m2€510 – €545
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hulst die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland, Goes en Borsele.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hulst-4561

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Hulst controleert een onafhankelijk specialist het huis. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hulst). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Hulst wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Heikant
 • Bouwkundige keuring Clinge
 • Bouwkundige keuring Nieuw Namen
 • Bouwkundige keuring Graauw
 • Bouwkundige keuring Vogelwaarde
 • Bouwkundige keuring Terhole
 • Bouwkundige keuring Kuitaart
 • Bouwkundige keuring Hengstdijk
 • Bouwkundige keuring Lamswaarde
 • Bouwkundige keuring Kloosterzande
 • Bouwkundige keuring Walsoorden
 • Bouwkundige keuring Ossenisse
 • Bouwkundige keuring Sint Jansteen
 • Bouwkundige keuring Kapellebrug
 • Plaats een reactie