Bouwkundige keuring Sint Jansteen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Sint Jansteen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Sint Jansteen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Sint Jansteen onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Jansteen plannen

Heel snel een inspectie van de staat en de waarde van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Sint Jansteen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Sint Jansteen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Sint Jansteen en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je hier een kostenberekening om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €480. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Sint Jansteen.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje77 m2285 – €325
Rijtjeshuis107 m2€350 – €370
Hoekwoning138 m2€415 – €450
2-onder-1 kap168 m2€465 – €495
Vrijstaand175 m2€520 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Jansteen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Westdorpe, Philippine, Sas van Gent, Zaamslag en Hoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-jansteen-4564

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Sint Jansteen controleert een neutrale partij het gebouw. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Sint Jansteen). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hulst loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Eventuele problemen komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie