Bouwkundige keuring Sas van Gent

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sas van Gent inplannen is dan zeer verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Sas van Gent.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Sas van Gent onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sas van Gent laten uitvoeren

Direct duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Sas van Gent.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Sas van Gent

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Sas van Gent en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document staat een lijst met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien bekijk je hier een tariefoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €410. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de regio speelt een rol in verband met de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Sas van Gent.

Type woningGrootteGemiddelde onkosten
Etagewoning77 m2295 – €330
Rijtjeshuis108 m2€335 – €375
Kopwoning136 m2€410 – €450
Geschakelde woning158 m2€460 – €485
Villa196 m2€520 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sas van Gent die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Zaamslag, Hoek, Sluiskil, Spui en Eede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sas-van-gent-4551

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Sas van Gent checkt een onpartijdige ingenieur de woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Sas van Gent). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Terneuzen loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie